WILMA WEERENS (1953)

Sinds 2002 heb ik een eigen praktijk als Loopbaanbegeleider, Personal Coach en Bedrijfs Maatschappelijk Werker. Ook geef ik trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit en begeleid ik medewerkers en opdrachtgevers bij outplacement.

Loopbaan
Contact met mensen is de rode draad in mijn loopbaan. De mens achter de functionaris boeit mij. In mijn loopbaan heb ik ervaring opgedaan in het onderwijs, de gezondheidszorg (Universitair Medisch Centrum Utrecht), de farmaceutische industrie (Wyeth) en de marketing research (Centrum voor Marketing Analyse).

Het gevoel dat ik mensen wilde coachen en begeleiden werd door de jaren heen sterker. Ik ben opleidingen gaan volgen in de psychosociale dienstverlening, in Neuro Linguistisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse (TA) en het loopbaanadvies. Ik werkte 7 jaar als bedrijfsmaatschappelijk werker bij een grote internationale organisatie in de financiële dienstverlening (ING) en 4 jaar als Consultant Human Resources.

De behoefte om mijn eigen invulling en vorm aan mijn werk te geven groeide. In 2002 heb ik de stap naar zelfstandigheid gezet en keuzes gemaakt. Deze stap was spannend.

Kracht
Ik ben een ervaren coach in de ruime zin van het woord. In mijn werk zijn levenservaring, werkervaring en intuïtie belangrijke ingrediënten. Ik werk gestructureerd en in een tempo dat mensen aankunnen.

Mensen ervaren mij als enthousiast en betrokken. Ze zien me als actief en een goede luisteraar. Als ik mensen confronteer met datgene wat zij liever niet onder ogen zien, voelen zij zich toch in hun waarde gelaten en met respect behandeld. In mijn aanpak ben ik to-the-point en direct. Als loopbaanbegeleider en coach breng ik mensen in beweging en stimuleer ik hen om keuzes te maken. Hier ligt mijn kracht.

Netwerk
Mijn netwerk is uitgebreid. Wanneer mensen diepgaande problemen ervaren kan ik hen in overleg doorverwijzen naar een specialist. Bijvoorbeeld een psycholoog, mediator of vertrouwenspersoon.

Overige activiteiten
• Consultant en supervisor op free lance basis bij VistaNova, school voor loopbaan en leiderschap
• Deelnemer aan netwerk en begeleider van burnout en stress
• Lid van de NOLOC en de Ethische Commissie
• Vrijwilliger in een hospice